NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini germană a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Swipe to change

Inculpați (proceduri penale)

Austria

Este foarte important să beneficiați de asistență juridică independentă dacă sunteți implicat în vreun fel într-un proces penal. Fișele informative vă arată când și în ce circumstanțe aveți dreptul să fiți reprezentat de un avocat și ce poate face acesta pentru dumneavoastră. Această fișă informativă generală vă arată cum puteți găsi un avocat și cum pot fi acoperite costurile asistenței juridice în cazul în care nu vă puteți permite să plătiți pentru serviciile unui avocat.

Conținut furnizat de
Austria

Cum găsiți un avocat

În Austria, numai avocații vă pot apăra în instanță (cu câteva excepții). Asociația federală austriacă a barourilor dispune de un registru electronic al avocaților, pe care îl puteți accesa aici.

Dacă vi se aduce la cunoștință că în Austria se desfășoară cercetări împotriva dumneavoastră care vor conduce la proceduri penale, trebuie să vă alegeți un avocat și să stabiliți o întâlnire cu acesta pentru a discuta cazul. Dacă este posibil, trebuie să faceți acest lucru înainte de a fi interogat pentru prima oară.

În momentul arestării, orice persoană are dreptul de a lua legătura cu un avocat înainte de a fi interogată. Dacă nu cunoașteți un avocat, puteți lua legătura cu avocații din oficiu. Poliția sau organele de urmărire penală trebuie să vă permită să contactați acest serviciu.

Cum plătiți onorariul unui avocat

Dacă desemnați un avocat al apărării, în general trebuie să plătiți pentru serviciile sale. Dacă nu există un acord privind onorariile, avocatul poate solicita o remunerație rezonabilă. Procentele enumerate în Criteriile generale privind onorariile (AHK) pot fi considerate drept bază pentru calcularea onorariului.

Dacă plata avocatului apărării presupune un risc pentru întreținerea dumneavoastră sau a familiei dumneavoastră, în funcție de venitul și bunurile dumneavoastră și dacă un apărător este necesar, acesta trebuie să vă fie atribuit în mod gratuit. În acest caz, veți primi, de asemenea, exemplare gratuite ale dosarului penal. Puteți solicita acordarea de asistență juridică din oficiu utilizând acest formular.

Ultima actualizare: 22/06/2018

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.