NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini germană a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Pagina este deja disponibilă în următoarele limbi: spaniolă.
Swipe to change

Inculpați (proceduri penale)

Austria

Prezentele fișe informative explică ce se întâmplă atunci când o persoană este suspectată sau acuzată de săvârșirea unei infracțiuni care este judecată în instanță. În conformitate cu legislația austriacă, se consideră că săvârșiți o infracțiune numai atunci când încălcați o anumită dispoziție legală aflată în vigoare la momentul săvârșirii faptei. Dreptul de urmărire penală este un drept al statului. Organele de urmărire penală și, sub conducerea acestora, departamentul de cercetare penală, precum și instanțele trebuie să stabilească faptele și să clarifice toate circumstanțele care prezintă importanță pentru evaluarea faptelor.

Conținut furnizat de
Austria

Drepturile inculpaților în cadrul procedurilor penale

Prezentele fișe informative explică ce se întâmplă atunci când o persoană este suspectată sau acuzată de săvârșirea unei infracțiuni care este judecată în instanță.

În conformitate cu legislația austriacă, se consideră că săvârșiți o infracțiune numai atunci când încălcați o anumită dispoziție legală aflată în vigoare la momentul săvârșirii faptei. Dreptul de urmărire penală este un drept al statului. Organele de urmărire penală și, sub conducerea acestora, departamentul de cercetare penală, precum și instanțele trebuie să stabilească faptele și să clarifice toate circumstanțele care prezintă importanță pentru evaluarea faptelor.

Consultând următoarele fișe informative, veți afla mai multe despre drepturile dumneavoastră în calitate de inculpat în cazul în care sunt inițiate proceduri penale împotriva dumneavoastră în Austria. Beneficiați de drepturi diferite pe parcursul diferitelor etape ale procedurii. Cele mai importante etape ale procedurii vor fi explicate pe scurt, astfel încât să puteți accesa rapid informațiile de care aveți nevoie.

Rezumatul procedurii penale

În principiu, procedura penală din Austria cuprinde trei etape:

  • Ancheta
  • Etapa judecății
  • Calea de atac

Detalii despre toate aceste etape ale procedurii și despre drepturile dumneavoastră pot fi găsite în fișele informative. Aceste informații nu înlocuiesc consultanța juridică și au un scop exclusiv informativ.

Dacă sunteți victima unei infracțiuni, puteți găsi informații complete despre drepturile dumneavoastră aici.

Faceți clic pe linkurile de mai jos pentru a găsi informațiile de care aveți nevoie

Drepturile mele pe parcursul anchetei

Drepturile mele pe parcursul procesului

Drepturile mele după terminarea procesului

Ultima actualizare: 01/06/2023

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.