Drepturile victimelor, pe țări

Luksemburg

Sadržaj omogućio
Luksemburg

Veți fi considerat victimă a unei infracțiuni dacă ați suferit un prejudiciu, de exemplu dacă ați fost vătămat sau bunurile dumneavoastră au fost deteriorate sau furate etc., ca urmare a unui incident care constituie infracțiune în conformitate cu legislația națională din Luxemburg. Ca victimă a unei infracțiuni, legea vă conferă anumite drepturi individuale anterior, pe parcursul și ulterior desfășurării procedurilor judiciare în instanță (procesului).

Procedura judiciară penală în Luxemburg cuprinde două etape: cercetarea penală și procesul. Poliția și/sau judecătorul de instrucție conduc, de regulă, cercetarea penală. După finalizarea acesteia, dosarul cazului este înaintat camerelor de consiliu. Camerele decid trimiterea cazului spre judecată în instanță sau închiderea cazului în această etapă.

În situația în care cazul este trimis spre judecată, instanța organizează o ședință de judecată pentru analizarea probelor administrate și decide dacă inculpatul este sau nu vinovat. Dacă inculpatul este găsit vinovat, instanța îl va condamna și va stabili o pedeapsă. Dacă probele strânse sunt insuficiente pentru stabilirea vinovăției inculpatului, instanța îl va achita.

Faceți clic pe link-urile de mai jos pentru a găsi informațiile de care aveți nevoie

1 - Drepturile pe care le am dacă am fost victima unei infracțiuni

2 - Denunțarea unei infracțiuni și drepturile mele pe parcursul cercetării sau al procesului

3 - Drepturile pe care le am după proces

4 - Despăgubiri

5 - Drepturile pe care le am în materie de sprijin și asistență

Ultima actualizare: 08/11/2018

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.