Izvorna jezična inačica ove stranice francuski nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.
Sljedeći jezici: bugarskišpanjolskičeškidanskinjemačkiestonskigrčkiengleskitalijanskilatvijskilitavskimađarskimalteškinizozemskipoljskiportugalskirumunjskislovačkislovenskifinskišvedski već su prevedeni.
Swipe to change

Prava žrtava kaznenih djela (po zemljama)

Luksemburg

Sadržaj omogućio
Luksemburg

Ova je stranica strojno prevedena i njezina kvaliteta nije zajamčena.
Službeni prijevod nije dostupan u jezičnoj verziji koju tražite.
Imajte na umu da je svrha tog prijevoda samo pružiti kontekst. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

 

Smatrat će se da ste žrtva kaznenog djela ako ste pretrpjeli štetu, npr. ozlijeđeni ste ili vam je oštećena ili ukradena imovina itd. uslijed događaja koji u skladu s nacionalnim zakonodavstvom predstavlja kazneno djelo. Kao žrtvi kaznenog djela, zakonom su vam zajamčena određena osobna prava prije, tijekom i nakon sudskog postupka (suđenja).

Kazneni postupak u Luksemburgu sastoji se od dvije faze: Istraga i suđenje. Policija i/ili istražni sudac obično provode istragu. Nakon završetka istrage predmet će biti upućen Sudu. Komore će utvrditi hoće li predmet prenijeti na sud ili zaključiti u ovoj fazi.

Ako je slučaj upućen sudu, sud će održati saslušanje radi ispitivanja prikupljenih dokaza i odlučiti je li počinitelj kriv ili ne. Ako je počinitelj proglašen krivim, osudio će ga sud i izreći kaznu. Ako prikupljeni dokazi nisu dostatni za proglašenje tuženika krivim, sud će ga odbiti.

Kliknite na poveznice u nastavku kako biste pronašli informacije koje trebate

1 - Prava koja uživam kao žrtva kaznenog djela

2 - Prijavljivanje kaznenog djela i moja prava tijekom istražnog ili sudskog postupka

3 - Moja prava nakon suđenja

4 - Naknada

5 - Moja prava na potporu i pomoć

Posljednji put ažurirano: 08/11/2018

Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.