Az áldozatok jogai az egyes tagállamokban

Málta

Tartalomszolgáltató:
Málta

Apogg – Rászoruló Gyermekek és Családok Országos Szociális Jóléti Szervezete

Máltai Áldozatsegítő

Apogg – Rászoruló Gyermekek és Családok Országos Szociális Jóléti Szervezete

Az Appogg szociális munka útján történő beavatkozást, pszichológiai tanácsadást, segítséget, támogatást és tanácsadást nyújt az áldozatok számára, különösen az olyan veszélyeztetett csoportoknak, mint a gyermekek és a családon belüli erőszak áldozatai.

Az Apogg – Rászoruló Gyermekek és Családok Országos Szociális Jóléti Szervezete

  • a Családügyi és Társadalmi Szolidaritási Minisztérium Szociális Jóléti Szolgáltatási Alapítványának részét képezi;
  • szociális munka útján történő tartós beavatkozást, pszichológiai tanácsadást, segítséget, támogatást és tanácsadást nyújt általában véve az áldozatok számára, de különösen az olyan veszélyeztetett csoportoknak, mint a gyermekek és a családon belüli erőszak áldozatai;
  • ingyenes szolgáltatásokat nyújt, amelyek nem függenek az elkövető eljárás alá vonásától és a büntetőjogi felelősségének megállapításától.

ELÉRHETŐSÉGEK:

Honlap: http://www.appogg.gov.mt/

Máltai Áldozatsegítő

A Máltai Áldozatsegítő szakszerű, független, bizalmas és pártatlan tájékoztatást nyújt a bűncselekmények áldozatainak a jogaikról és az általuk igénybe vehető szolgáltatásokról és segítségről.

A Máltai Áldozatsegítő

  • független szervezet, nem része a rendőrségnek, bíróságnak vagy bármilyen más büntetőügyi igazságszolgáltatási szervezetnek;
  • szakszerű, független, bizalmas és pártatlan tájékoztatást nyújt a bűncselekmények áldozatainak a jogaikról és az általuk igénybe vehető szolgáltatásokról és segítségről;
  • tájékoztatást kínál Málta büntetőügyi igazságszolgáltatási rendszeréről és a büntetőeljárásokról;
  • ingyenesen nyújt szolgáltatásokat, amelyek attól függetlenül igénybe vehetők, hogy tettek-e feljelentést, vagy hogy mikor történt a bűncselekmény.

ELÉRHETŐSÉGEK:

Honlap: http://victimsupport.org.mt/

Utolsó frissítés: 04/05/2021

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.