Rechten van slachtoffers – per land

Cyprus

Inhoud aangereikt door
Cyprus

U wordt als een slachtoffer van een misdrijf beschouwd als u schade hebt geleden (bv. doordat u gewond bent geraakt of uw bezittingen zijn beschadigd of gestolen enz.) als gevolg van een voorval dat volgens de nationale wetgeving een misdrijf is. Volgens de wet hebt u als slachtoffer van een misdrijf bepaalde individuele rechten vóór, tijdens en na de procedure.

In Cyprus beginnen strafprocedures met een politieonderzoek naar het misdrijf. Na afloop van het onderzoek wordt de zaak doorverwezen naar de procureur-generaal van de Republiek, die beslist of er al dan niet een strafvervolging wordt ingesteld. Indien er voldoende bewijs is tegen de vermeende dader, verwijst de procureur-generaal de zaak naar het gerecht. Na onderzoek van het vergaarde bewijsmateriaal spreekt het gerecht zich uit over de schuld van de verdachte en wordt de verdachte veroordeeld of vrijgesproken.

Klik op de links hieronder voor de informatie die u nodig hebt

1 - Mijn rechten als slachtoffer van een misdrijf

2 - De aangifte van een misdrijf en mijn rechten tijdens het onderzoek of het proces

3 - Mijn rechten na afloop van het proces

4 - Schadevergoeding

5 - Mijn rechten op ondersteuning en bijstand

Laatste update: 11/03/2024

De verschillende taalversies van deze pagina worden bijgehouden door de betrokken lidstaten. De informatie wordt vertaald door de diensten van de Europese Commissie. Eventuele aanpassingen zijn daarom mogelijk nog niet verwerkt in de vertalingen. De Europese Commissie aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot informatie of gegevens in dit document. Zie de juridische mededeling voor auteursrechtelijke bepalingen van de lidstaat die verantwoordelijk is voor deze pagina.