Drepturile victimelor, pe țări

Cipru

Conținut furnizat de
Cipru

Sunteți considerat victima unei infracțiuni în cazul în care ați suferit prejudicii (de exemplu, dacă ați fost rănit sau dacă vi s-au deteriorat sau furat bunuri personale etc.) ca urmare a unui incident care constituie o infracțiune în conformitate cu legislația națională. Conform legii, aveți anumite drepturi ca victimă a unei infracțiuni înainte, în timpul și după desfășurarea procesului.

În Cipru, procedura penală începe cu o anchetă a poliției privind infracțiunea comisă. După încheierea anchetei, cazul este trimis Procurorului General al Republicii care decide dacă să inițieze urmărirea penală. În cazul în care există suficiente dovezi împotriva presupusului făptuitor, Procurorul General va trimite cauza în instanță pentru judecată. După examinarea dovezilor, instanța va decide dacă acuzatul este vinovat, caz în care îl va condamna, sau dacă este nevinovat, caz în care îl va achita.

Faceți clic pe link-urile de mai jos pentru a găsi informațiile de care aveți nevoie

1 - Drepturile pe care le am dacă am fost victima unei infracțiuni

2 - Denunțarea unei infracțiuni și drepturile mele pe parcursul cercetării sau al procesului

3 - Drepturile pe care le am după proces

4 - Despăgubiri

5 - Drepturile pe care le am în materie de sprijin și asistență

Ultima actualizare: 11/03/2024

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.