Drepturile victimelor, pe țări

Cipru

Conținut furnizat de
Cipru

Pot să introduc o cale de atac împotriva hotărârii pronunțate?

Nu aveți dreptul să introduceți o cale de atac împotriva hotărârii pronunțate în primă instanță. Procurorul General al Republicii are dreptul de a introduce o cale de atac.

Care sunt drepturile mele după pronunțarea sentinței?

Avocatul dumneavoastră poate folosi hotărârea pentru a depune o cerere pentru acordarea de despăgubiri împotriva infractorului.

Am dreptul la sprijin sau la protecție după terminarea procesului? Pe ce durată?

Aveți dreptul la asistență și/sau protecție după proces pentru o perioadă de timp rezonabilă, în funcție de nevoile dumneavoastră la momentul respectiv.

Ce informații voi primi în cazul în care infractorul este condamnat?

La cerere, puteți fi informat de către poliție cu privire la pedeapsa impusă infractorului de către instanță.

Voi fi informat(ă) dacă infractorul este eliberat (inclusiv eliberat înainte de termen sau condiționat) sau a evadat din închisoare?

La cerere, puteți fi informat(ă):

(a) în cazul în care persoana aflată în detenție provizorie, urmărită penal sau condamnată pentru o infracțiune care are legătură cu dumneavoastră este eliberată sau a evadat din închisoare;

(b) despre orice măsuri relevante adoptate pentru protecția dumneavoastră în cazul în care o persoană aflată în detenție provizorie este eliberată sau evadează, este urmărită penal sau condamnată pentru infracțiunile care au legătură cu dumneavoastră.

Se precizează că informațiile de mai sus pot să nu fie divulgate în cazul în care există un risc potențial sau identificat de prejudiciere pentru infractor.

Voi fi implicat în luarea deciziei de punere în libertate sau de liberare condiționată? De exemplu, pot să fac o declarație sau să introduc o cale de atac?

Nu aveți dreptul să fiți implicat(ă) în nicio decizie privind eliberarea sau liberarea condiționată a infractorului.

Ultima actualizare: 31/10/2019

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.