Drepturile victimelor, pe țări

Estonia

Conținut furnizat de
Estonia

Pot să atac hotărârea pronunțată?

În calitate de parte la proces, aveți dreptul de a exercita o cale de atac împotriva hotărârii la instanța districtuală (ringkonnakohus) în termen de 30 zile de la pronunțarea acesteia.

Ce drepturi am după pronunțarea hotărârii?

În cursul procedurii, aveți dreptul să cereți să fiți informat cu privire la eventuala eliberare anticipată a autorului infracțiunii.

Am dreptul la sprijin sau la protecție după terminarea procesului? Cât timp?

Recurgerea la serviciile de sprijinire a victimelor nu se limitează la durata procedurii penale, ci puteți beneficia de astfel de servicii și după încheierea procesului penal, fără să existe un termen precis în această privință.

Ce informații îmi vor fi comunicate în cazul în care autorul infracțiunii este condamnat?

Veți fi informat cu privire la hotărârea instanței în care se menționează pedeapsa la care este condamnat autorul infracțiunii. Dacă doriți, veți fi informat, de asemenea, cu privire la eventuala eliberare anticipată a autorului infracțiunii.

Voi fi informat în caz de eliberare (inclusiv anticipată sau condiționată) sau în caz de evadare a autorului infracțiunii?

Dacă ați depus o cerere în acest sens, veți fi informat cu privire la eliberarea sau evadarea persoanei condamnate.

Voi fi implicat în luarea deciziei de punere în libertate sau de liberare condiționată? De exemplu, voi putea să fac o declarație sau să introduc o cale de atac?

Pe durata procedurii de eliberare anticipată este posibil să vi se solicite opinia, dar nu veți avea dreptul de a contesta decizia.

Ultima actualizare: 01/10/2020

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.