Drepturile victimelor, pe țări

Ungaria

Conținut furnizat de
Ungaria

Sunteți considerat victima unei infracțiuni în cazul în care ați suferit prejudicii, de exemplu, dacă ați fost rănit sau dacă vi s-au deteriorat sau furat bunuri personale, ca urmare a unei fapte care constituie o infracțiune în conformitate cu legislația ungară. Ca victimă a unei infracțiuni, aveți mai multe drepturi în temeiul dreptului ungar înainte, în timpul și după încheierea procedurii judiciare (procesul). Puteți solicita informații privind drepturile și obligațiile dumneavoastră în cadrul procedurii penale din partea autorităților competente, care sunt fie parchetul, fie instanța, în funcție de stadiul procedurii.

În Ungaria, procedura penală începe cu o anchetă. Aceasta este efectuată de obicei de către poliție, sub supravegherea unui procuror. După finalizarea anchetei, dacă există suficiente elemente de probă, procurorul decide să formuleze în mod oficial acuzații, trimițând cazul în instanță sau, dacă nu există suficiente elemente de probă, a intervenit prescripția ori nu se poate antrena răspunderea penală, cazul este închis.

În instanță, judecătorul va examina elementele de probă colectate și se va pronunța în legătură cu vinovăția acuzatului. În procedura penală ungară (cu excepția anumitor tipuri de proceduri), instanța poate, de asemenea, să administreze direct probe în cadrul unei audieri publice, deci puteți fi citat în instanță și audiat ca martor. Dacă este găsit vinovat, inculpatul va fi condamnat la executarea unei pedepse. Dacă este găsit nevinovat, inculpatul va fi achitat.

Faceți clic pe link-urile de mai jos pentru a găsi informațiile de care aveți nevoie:

1 - Drepturile pe care le am dacă am fost victima unei infracțiuni

2 - Denunțarea unei infracțiuni și drepturile mele pe parcursul cercetării sau al procesului

3 - Drepturile pe care le am după proces

4 - Despăgubiri

5 - Drepturile pe care le am în materie de sprijin și asistență

Ultima actualizare: 08/11/2018

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.