Drepturile victimelor, pe țări

Malta

Conținut furnizat de
Malta

Pot să formulez o cale de atac împotriva sentinței?

Procesul în instanță se finalizează cu o hotărâre a instanței prin care inculpatul este condamnat sau achitat. Dacă inculpatul este declarat vinovat, judecătorul va pronunța o sentință. Potrivit legislației din Malta, numai inculpatul și procurorul general au dreptul de a formula o cale de atac pe lângă Curtea Penală de Apel împotriva hotărârii de condamnare sau de achitare și/sau împotriva sentinței.

Cu toate acestea, în cazul în care a fost formulată o cale de atac, dacă sunteți o parte civilă la procesul inițial, avocatul dumneavoastră va avea dreptul să examineze toate documentele relevante având legătură cu procedura de recurs.

Ce drepturi am după formularea sentinței?

După intrarea în vigoare a sentinței, aveți dreptul de a primi o copie a hotărârii instanței. Dacă sentința dispune privarea de libertate a inculpatului, aveți dreptul să fiți informat în momentul în care inculpatul este eliberat sau evadează.

Am dreptul la sprijin sau protecție după proces? Pentru cât timp?

Aveți dreptul la sprijin sau protecție după încheierea procedurilor penale, în cursul procesului și pe o durată adecvată.

Ce informații pot primi dacă inculpatul este condamnat?

Veți primi o copie a sentinței finale.

Voi fi informat dacă inculpatul este eliberat (inclusiv în cazul eliberării anticipate sau condiționate) sau dacă acesta evadează din închisoare?

Da, veți fi informat dacă inculpatul este eliberat sau dacă acesta evadează.

Voi fi implicat în luarea hotărârilor privind eliberarea sau eliberarea condiționată a acestuia? De exemplu, pot face o declarație sau pot introduce o cale de atac?

Nu veți fi implicat în luarea unor astfel de hotărâri, dar veți fi informat în privința lor.

Ultima actualizare: 04/05/2021

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.