Drepturile victimelor, pe țări

Malta

Conținut furnizat de
Malta

Care este procedura pentru obținerea de despăgubiri de la autorul infracțiunii? (de exemplu, intervenție în instanță, constituirea ca parte civilă sau o acțiune civilă)

Procedura judiciară pentru a cere despăgubiri de la autorul infracțiunii constă în inițierea unei acțiuni civile împotriva acestuia, cu excepția cazului în care instanța penală a obligat deja autorul infracțiunii să despăgubească victima.

Instanța a obligat autorul infracțiunii la plata de despăgubiri. Cum mă asigur că acesta îmi va plăti despăgubiri?

Aveți dreptul de a cere executarea acestei hotărâri în mod similar unei hotărâri civile, prin urmare puteți chiar să solicitați punerea sub sechestru sau executarea silită.

În cazul în care acesta nu plătește, este posibil ca statul să îmi plătească un avans? În ce condiții?

În cazul în care autorul infracțiunii nu plătește, guvernul poate plăti un avans victimei, în anumite condiții care pot fi impuse de procuror.

Am dreptul la despăgubiri din partea statului?

Da, aveți dreptul de a solicita despăgubiri din partea statului în cadrul sistemului de despăgubiri pentru prejudicii cauzate de săvârșirea de infracțiuni.

http://www.justiceservices.gov.mt/DownloadDocument.aspx?app=lom&itemid=8983&l=2

Formular electronic disponibil: https://eforms.gov.mt/pdfforms.aspx?fid=pjd010m

Am dreptul la despăgubiri dacă autorul infracțiunii nu este condamnat?

Aveți dreptul la despăgubiri chiar și atunci când autorul infracțiunii nu este condamnat sau cunoscut.

Am dreptul la o plată de urgență până mi se soluționează cererea de despăgubiri?

În mod excepțional, poate exista o plată de urgență în așteptarea deciziei finale privind cererea de despăgubiri.

Ultima actualizare: 04/05/2021

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.