Európai esetjogi azonosító (ECLI)

Észtország

Tartalomszolgáltató:
Észtország

2018 óta az ECLI, az európai esetjogi azonosító segítségével lehet keresni a közzétett és hatályos észt ítélkezési gyakorlatban. Az azonosító használata megkönnyíti és meggyorsítja az észt ítélkezési gyakorlatban való keresést. Az ECLI-azonosító elfogadása a nyílt hozzáférésű adatokra vonatkozó politikák végrehajtását is támogatja. Az ECLI-azonosító felkerült az ítélkezési gyakorlat metaadatoldalára is, amely a keresési találatokban nyílik meg.

Az ECLI-azonosító 2016 második féléve óta valamennyi legfelsőbb bírósági, valamint megyei és körzeti bírósági ítélkezési gyakorlat részévé vált.

A közzétett ítélkezési gyakorlathoz 2016 második fele óta alkalmazzák az ECLI-azonosítót, amely összesen négy kettősponttal elválasztott öt részből áll (pl. ECLI:EE:RK:2016:1.16.2798.84).

ECLI – Európai esetjogi azonosító; EE – országazonosító; RK – bírósági azonosító; 2016 – a közzététel éve; 1.16.2798.84 – (pl. 1-16-2798/84) a bírósági ügyszámban a „-” és a „/” jel helyébe pont, a végére pedig a „84” sorszám kerül.

Az ECLI-szám URL-ként is használható, és a kereséseket a következő logika szerint lehet elvégezni (ahol a „kohtulahendid” az „esetjogot” jelenti):

…/kohtulahendid/ecli/ECLI:EE – ECLI-számmal rendelkező minden esetjog
…/kohtulahendid/ecli/ECLI:EE:RK:2016 – a Legfelsőbb Bíróság minden 2016. évi esetjoga
…/kohtulahendid/ecli/ECLI:EE:RK:2016:1.16.2798.84 – a Legfelsőbb Bírósági egy konkrét ítélete

A bírósági azonosítók a következők:

RK – Legfelsőbb Bíróság
TLRK – Tallinni Körzeti Bíróság
TRRK – Tartui Körzeti Bíróság
TLHK – Tallinni Közigazgatási Bíróság
TRHK –Tartui Közigazgatási Bíróság
HMK – Harjui Megyei Bíróság
PMK – Pärnui Megyei Bíróság
TMK – Tartui Megyei Bíróság
VMK – Virui Megyei Bíróság

Utolsó frissítés: 07/12/2021

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.