Identificatorul european de jurisprudență (ECLI)

Estonia

Conținut furnizat de
Estonia

Din 2018, în jurisprudența estoniană care a fost publicată și este în vigoare se pot efectua căutări cu ajutorul identificatorului european de jurisprudență (ECLI). Datorită ECLI, căutările în jurisprudența estoniană se efectuează mai ușor și mai rapid. Totodată, adoptarea ECLI sprijină punerea în aplicare a politicilor privind datele deschise. ECLI a fost, de asemenea, adăugat la pagina de metadate pentru jurisprudență, care se deschide în rezultatele căutării.

Începând cu a doua jumătate a anului 2016, ECLI a fost adăugat la întreaga jurisprudență a Curții Supreme, a instanțelor regionale și a instanțelor districtuale.

Încă din a doua jumătate a anului 2016, jurisprudenței publicate i s-a atribuit ECLI, numărul fiind format din cinci componente separate prin două puncte (de exemplu, ECLI:EE:RK:2016:1.16.2798.84).

ECLI – identificatorul european de jurisprudență; EE – identificatorul atribuit țării; RK – identificatorul atribuit instanței; 2016 – anul publicării; 1.16.2798.84 – (1-16-2798/84) în numărul cauzei, simbolurile „-” și „/” se înlocuiesc cu puncte, iar la sfârșit se adaugă numărul secvențial de control „84”.

Numărul ECLI poate fi utilizat și ca URL, folosindu-se pentru efectuarea căutărilor următoarea logică (unde „kohtulahendid” înseamnă „jurisprudență”):

…/kohtulahendid/ecli/ECLI:EE – întreaga jurisprudență căreia i s-a atribuit un ECLI
…/kohtulahendid/ecli/ECLI:EE:RK:2016 – întreaga jurisprudență din 2016 a Curții Supreme
…/kohtulahendid/ecli/ECLI:EE:RK:2016:1.16.2798.84 – o anumită hotărâre a Curții Supreme

Identificatorii atribuiți instanțelor sunt următorii:

RK – Curtea Supremă
TLRK – Instanța districtuală din Tallinn
TRRK – Instanța districtuală din Tartu
TLHK – Instanța administrativă din Tallinn
TRHK – Instanța administrativă din Tartu
HMK – Instanța regională din Harju
PMK – Instanța regională din Pärnu
TMK – Instanța regională din Tartu
VMK – Instanța regională din Viru

Ultima actualizare: 07/12/2021

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.