Instanțe judecătorești naționale

Suedia

Această secțiune vă oferă informații privind organizarea instanțelor de drept comun în Suedia.

Conținut furnizat de
Suedia

Instanțe ordinare - introducere

Instanțele ordinare soluționează cauze civile și penale. Acestea sunt organizate într-un sistem cu trei grade de jurisdicție.

Instanțele generale administrative soluționează cauzele de administrație publică. Acestea sunt organizate într-un sistem cu trei grade de jurisdicție.

În plus, au fost instituite o serie de instanțe speciale, competente în materii diferite, precum Tribunalul muncii (Arbetsdomstolen) și Instanța competentă în materie de concurență (Marknadsdomstolen).

Ultima actualizare: 09/11/2020

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.