NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini olandeză a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Pagina este deja disponibilă în următoarele limbi: engleză.
Swipe to change

Instanțe judecătorești specializate

Ţările de Jos

Această pagină conține informații privind organizarea instanțelor specializate din Țările de Jos.

Conținut furnizat de
Ţările de Jos
Pentru această versiune lingvistică nu există o traducere oficială.
Puteți accesa aici versiunea realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Vă reamintim că traducerea automată servește numai la înțelegerea contextului. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Instanțe administrative

Instanțele administrative din Țările de Jos sunt:

  • Tribunalul regional (Rechtbank): tribunalul de primă instanță competent pentru toate cauzele administrative
  • Curtea de Apel (Gerechtshof): instanța de apel competentă pentru cauzele în materie fiscală
  • Curtea Supremă (Hoge Raad): instanța supremă competentă pentru cauzele în materie fiscală
  • Tribunalul Central de Apel (Centrale Raad van Beroep): organismul de apel (și de ultimă instanță) competent pentru cauzele în materie de securitate socială
  • Tribunalul de Apel în Materie Comercială și Industrială (College van Beroep voor het bedrijfsleven): organism profesional (și de ultimă instanță) competent pentru litigii în domeniul dreptului administrativ socio-economic.
  • Secția Administrativă Jurisdicțională a Consiliului de Stat (Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State): organismul de apel (și de ultimă instanță) competent pentru toate cauzele administrative care nu sunt tratate de către alte instanțe de apel

Baze de date juridice

Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul dedicat sistemului judiciar din Țările de Jos.

Linkuri relevante

Informații privind instanțele specializate (în limba engleză)

Ultima actualizare: 13/05/2024

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.