Jogszabályok a szervezett bűnözés elleni küzdelem területén

Az Európai Bizottság olyan képzési anyagokat kíván rendelkezésre bocsátani, amelyeket a szervezett bűnözés elleni küzdelem terén tevékenykedő gyakorló jogászok saját munkájukhoz, oktatóik pedig forrásanyagként használhatnak fel.

Online tanfolyam az „Európai jogi ismeretek a nemzetközi szervezett bűnözés elleni küzdelem eszközeként” témájában(Fondazione Italiana per il Notariato)

Ez az online tanfolyam az uniós jogról és büntetőjogi kérdésekről szóló általános részt, valamint a pénzmosás elleni küzdelemről, a bűnszervezetektől lefoglalt vagyontárgyak kezeléséről és értékesítéséről és a nemzetközi felszámolásokról szóló különös részeket foglal magában. A tanfolyam a kérdések polgári jogi következményeit is magában foglaló perspektívát nyújt, mert a tanfolyamot közjegyzők szemszögéből dolgozták ki. A tanfolyamot a Fondazione Italiana per il Notariato által vezetett és az Európai Bizottság által társfinanszírozott projekt keretében állították össze.

A tanfolyam itt érhető el angol és olasz nyelven.

Küzdelem a számítástechnikai bűnözés ellen

„Számítástechnikai bűnözéssel kapcsolatos képzés bírók és ügyészek számára: koncepció” (Európa Tanács és Lisszaboni Hálózat)

E kezdeményezés célja, hogy segítse az igazságügyi képzési intézményeket a bíróknak és ügyészeknek szóló, számítástechnikai bűnözéssel és elektronikus bizonyítékokkal kapcsolatos képzési programok kidolgozásában, valamint hogy ezt a képzést beépítsék az e területen folyó standard alapszintű és munkahelyi képzésbe. Ezen túlmenően elősegítheti a bírók és ügyészek közötti hálózatépítést annak érdekében, hogy bővítsék tudásukat és az érdekelt partnereket képzési tevékenységek kialakítására ösztönözzék.

A kezdeményezést 2009 folyamán dolgozta ki az Európa Tanács (a számítástechnikai bűnözéssel kapcsolatos projektje részeként) és az igazságügyi képzési intézmények Lisszaboni Hálózata, egy számos érdekelt felet tömörítő munkacsoporttal együttműködésben.

A tanfolyam itt érhető el angol nyelven.

Kapcsolódó linkek

Az Európa Tanács számítástechnikai bűnözéssel kapcsolatos projektje

A Lisszaboni Hálózat

Utolsó frissítés: 08/02/2019

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.