

Informații pe regiuni
Deși este permis de lege, în principiu, acest lucru nu este încă posibil, în practică, în toate landurile și în toate tipurile de proceduri. Utilizarea internetului este posibilă dacă și în măsura în care un anumit land a introdus un regulament în acest sens. Mai multe informații sunt disponibile la administrațiile judiciare ale landurilor.
Utilizarea internetului este posibilă dacă și în măsura în care un anumit land a introdus un regulament în acest sens. Mai multe informații sunt disponibile la administrațiile judiciare ale landurilor. Unele proceduri se pot desfășura în întregime prin mijloace electronice, cum ar fi procedurile legate de registrul comerțului, procedurile de somație de plată (Mahnverfahren) și, în unele cazuri, procedurile de contravenții (Ordnungswiedrigkeiten).
Dacă landurile au introdus regulamente care prevăd proceduri judiciare electronice (a se vedea întrebarea 1), se pot depune în orice moment documente electronice.
Cerințele tehnice sunt prevăzute în regulamentele landurilor (a se vedea întrebarea 1).
Cerințele tehnice sunt prevăzute în regulamentele landurilor (a se vedea întrebarea 1). În general, documentele trebuie să fie transmise în format OSCI (online services computer interface – interfață computerizată pentru servicii online), care este o componentă a soluției software utilizate, cunoscută sub denumirea de EGVP (Elektronisches Gerichts- und Verwaltungspostfach – căsuță poștală electronică a instanțelor și a administrațiilor).
Mesajul în sine nu trebuie neapărat să fie semnat. Fiecare cerere depusă necesită tipul de semnătură prevăzut în regulamentul de procedură relevant. În general, este vorba despre o semnătură electronică calificată.
Pot exista taxe judiciare; depinde de tipul de caz. Există diferite modalități de plată: factură, debitare directă și plată electronică.
Da, este posibil. Se aplică regulile generale.
Nu există nicio obligație de a folosi internetul. Se aplică regulile generale.
Se aplică regulile generale.
Se aplică regulile generale.
Deși este permis de lege, în principiu, acest lucru nu este încă posibil, în practică, în toate landurile și în toate tipurile de proceduri. Utilizarea internetului este posibilă dacă și în măsura în care un anumit land a introdus un regulament în acest sens. Mai multe informații sunt disponibile la administrațiile judiciare ale landurilor.
La articolul 174 alineatul (3) prima teză din Codul de procedură civilă se prevede că hotărârile pot fi comunicate către avocați, notari, executori judecătorești și consilieri fiscali în format electronic. Hotărârile pot fi comunicate altor părți în format electronic doar dacă acestea au consimțit în mod expres la primirea documentelor în format electronic.
În practică, acest lucru se întâmplă în special în cazul procedurilor legate de registrul comerțului.
Da, în general este posibilă transmiterea unei hotărâri judecătorești în format electronic. În practică, acest lucru se întâmplă în special în cazul procedurilor legate de registrul comerțului.
Introducerea online a unei căi de atac este posibilă dacă instanța respectivă are dreptul, în temeiul unui regulament adoptat de către un land, de a desfășura proceduri juridice electronice. La articolul 174 alineatul (3) prima teză din Codul de procedură civilă se prevede că hotărârile pot fi comunicate către avocați, notari, executori judecătorești și consilieri fiscali în format electronic. Hotărârile pot fi comunicate altor părți în format electronic doar dacă acestea au consimțit în mod expres la primirea documentelor în format electronic.
Nu, nu este posibil.
În general, nu este posibil. Cu toate acestea, unele landuri prevăd acest lucru, cel puțin în procedurile din instanțele administrative și fiscale (Verwaltungsgerichte, Finanzgerichte). Unele landuri prevăd, de asemenea, acest lucru în procedurile legate de cartea funciară și în cauzele privind alte registre. În unele cazuri, datele audierilor în cadrul procedurilor civile pot fi consultate pe cale electronică.
Versiunea în limba naţională a acestei pagini este administrată de punctul de contact RJE respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Nici RJE și nici Comisia Europeană nu-și asumă nicio răspundere sau responsabilitate în legătură cu informațiile sau datele pe care le conține ori la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.