Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata svéd nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Az oldal jelenleg a következő nyelveken olvasható: dángörögangollengyel.
Swipe to change

Az európai fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatos bírósági illetékek

Svédország

Tartalomszolgáltató:
Svédország
Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Bevezetés

Milyen illetéket kell fizetnem?

Mennyit kell fizetni?

Mi történik akkor, ha nem fizetem be időben a bírósági illetéket?

Hogyan tudom befizetni a bírósági illetéket?

Mi a teendőm azután, hogy megfizettem az illetéket?

Bevezetés

Svédországban az európai fizetési meghagyás iránti kérelem után fizetendő illetékre vonatkozó szabályozás a következőket foglalja magában:

Az európai fizetési meghagyásról szóló törvény (2008:879) 5 § Az európai fizetési meghagyás jogosultjának a kérelem benyújtásáért illetéket kell fizetnie. A kormány az illeték összegére vonatkozóan rendeletet bocsáthat ki.

A kérelem benyújtásáért fizetendő illetéket előre kell megfizetni.

Ha a jogosult nem tesz eleget a kérelmezési illeték megfizetésére irányuló kötelezésnek, a kérelmet elutasítják.

Az európai fizetési meghagyásról szóló rendelet (2008:892)3 § A kérelmezési illeték befizetésekor a jogosultnak fel kell tüntetnie az ellenérdekű fél személyi azonosító számát vagy szervezeti nyilvántartási számát.

A befizetés elektronikusan is teljesíthető a svéd végrehajtó hatóság meghatározott számlájára.

Milyen illetéket kell fizetnem?

Svédországban az európai fizetési meghagyás iránti kérelem benyújtásáért kérelmezési illetéket kell fizetnie. A kérelem benyújtásáért fizetendő illetéket előre kell megfizetni. Ez azt jelenti, hogy a svéd végrehajtó hatóság akkor kezdi meg az európai fizetési meghagyás iránti kérelem feldolgozását, ha a kérelmezési illetéket már befizették. A befizetésre a kérelemnek az „A” formanyomtatványon történő benyújtásakor kerül sor. A kérelem benyújtását követően a svéd végrehajtó hatóság végzést küld Önnek, amely tartalmazza a kérelmezési illeték befizetésének módját. Nem kap ilyen végzést, ha a kérelemhez már csatolta az arra vonatkozó igazolást, hogy a kérelmezési illeték a svéd végrehajtó hatóság számlájára befizetésre került.

Mennyit kell fizetni?

Jelenleg 300 svéd korona összegű kérelmezési illetéket kell fizetni.

Mi történik akkor, ha nem fizetem be időben a bírósági illetéket?

Ha a kérelmezési illetéket nem fizetik be időben, a kérelmet elutasítják, mielőtt annak feldolgozása megkezdődött volna.

Hogyan tudom befizetni a bírósági illetéket?

Az európai fizetési meghagyás iránti kérelem benyújtásáért fizetendő illetéket az alábbi számlaadatok felhasználásával tudja befizetni. Fizetéskor a fizetés közleményében jelölje meg az ügyszámot, az ellenérdekű fél személyi azonosító számát vagy szervezeti nyilvántartási számát:

  • GIRO szám: 95 59 39-4
  • IBAN: SE50 9500 0099 6034 0955 9394
  • BIC: NDEASESS

Mi a teendőm azután, hogy megfizettem az illetéket?

Semmit nem kell tennie azután, hogy az illetéket időben megfizette. A svéd végrehajtó hatóság ellenőrzi a fizetés beérkezését a hatósághoz. A befizetés könyvelését követően a svéd végrehajtó hatóság megkezdi az európai fizetési meghagyás iránti kérelmének feldolgozását.

Utolsó frissítés: 09/11/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.