Az európai fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatos bírósági illetékek

Svédország

Tartalomszolgáltató:
Svédország

Bevezetés

Svédországban az európai fizetési meghagyás iránti kérelem után fizetendő illetékre vonatkozó szabályozás a következőket foglalja magában:

Az európai fizetési meghagyásról szóló törvény (2008:879) (Lag (2008:879) om europeiskt betalningsföreläggande) 5 § Az európai fizetési meghagyás jogosultjának a kérelem benyújtásáért illetéket kell fizetnie. A kormány az illeték összegére vonatkozóan rendeletet bocsáthat ki.

A kérelem benyújtásáért fizetendő illetéket előre kell megfizetni.

Ha a jogosult nem tesz eleget a kérelmezési illeték megfizetésére irányuló kötelezésnek, a kérelmet elutasítják.

Az európai fizetési meghagyásról szóló rendelet (2008:892) (Förordning (2008:892) om europeiskt betalningsföreläggande) 3 § A kérelmezési illeték befizetésekor a jogosultnak fel kell tüntetnie az ellenérdekű fél személyi azonosító számát vagy szervezeti nyilvántartási számát.

Milyen illetéket kell fizetnem?

Svédországban az európai fizetési meghagyás iránti kérelem benyújtásáért kérelmezési illetéket kell fizetnie. A kérelem benyújtásáért fizetendő illetéket előre kell megfizetni. Ez azt jelenti, hogy a svéd végrehajtó hatóság (Kronofogdemyndigheten) akkor kezdi meg az európai fizetési meghagyás iránti kérelem feldolgozását, ha a kérelmezési illetéket már befizették. A kérelem benyújtását követően a svéd végrehajtó hatóság végzést küld Önnek, amely tartalmazza a kérelmezési illeték befizetésének módját.

Mennyit kell fizetni?

Jelenleg 300 svéd korona összegű kérelmezési illetéket kell fizetni.

Mi történik akkor, ha nem fizetem be időben a bírósági illetéket?

Ha a kérelmezési illetéket nem fizetik be időben, a kérelmet elutasítják, mielőtt annak feldolgozása megkezdődött volna.

Hogyan tudom befizetni a bírósági illetéket?

Ne fizesse be a kérelmezési illetéket előre. Várja meg ezzel a svéd végrehajtó hatóság levelét, amelyben a befizetéssel kapcsolatos minden résztelet közölni fognak Önnel.

Mi a teendőm azután, hogy megfizettem az illetéket?

Semmit nem kell tennie azután, hogy az illetéket időben megfizette. A svéd végrehajtó hatóság ellenőrzi a fizetés beérkezését a hatósághoz. A befizetés könyvelését követően a svéd végrehajtó hatóság megkezdi az európai fizetési meghagyás iránti kérelmének feldolgozását.

Utolsó frissítés: 05/12/2023

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.