NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini estonă a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Swipe to change

Taxele judiciare aferente procedurii europene privind cererile cu valoare redusă

Estonia

Conținut furnizat de
Estonia
Pentru această versiune lingvistică nu există o traducere oficială.
Puteți accesa aici versiunea realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Vă reamintim că traducerea automată servește numai la înțelegerea contextului. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Introducere

Ce taxe se plătesc?

Ce sumă trebuie să plătesc?

Ce se întâmplă dacă nu plătesc taxele judiciare la timp?

Cum plătesc taxele judiciare?

Ce trebuie să fac după efectuarea plății?

Introducere

Dacă depuneți o cerere în cadrul procedurii europene cu privire la cererile cu valoare redusă la o instanță din Estonia, va trebui să plătiți aceeași taxă de stat ca atunci când depuneți o cerere națională. Taxele de stat și alte costuri procedurale sunt reglementate de Codul de procedură civilă (tsiviilkohtumenetluse seadustik) și de Legea privind taxele de stat (riigilõivuseadus). Taxele de stat și costurile procedurale care trebuie plătite instanței pot fi achitate numai prin virament bancar.

Ce taxe se plătesc?

Atunci când depuneți cererea, va trebui să plătiți o taxă de stat pentru a acoperi costurile procedurii.

Ce sumă trebuie să plătesc?

Dacă depuneți o cerere în cadrul procedurii europene cu privire la cererile cu valoare redusă la o instanță din Estonia, va trebui să plătiți aceeași taxă de stat ca atunci când depuneți o cerere națională. Cuantumul taxei de stat depinde de suma de bani pe care o solicitați. De exemplu, va trebui să plătiți o taxă de stat de 100 EUR pentru o creanță de 500 EUR, o taxă de stat de 175 EUR pentru o creanță de 1 000 EUR, o taxă de stat de 200 EUR pentru o creanță de 1 500 EUR și o taxă de stat de 225 EUR pentru o creanță de 2 000 EUR.

Ce se întâmplă dacă nu plătesc taxele judiciare la timp?

Trebuie să plătiți taxa de stat în avans, atunci când depuneți cererea. Dacă nu ați plătit taxa de stat, instanța vă va da posibilitatea să o plătiți într-un termen stabilit de aceasta. Dacă nu plătiți taxa de stat în termenul stabilit, instanța vă va respinge cererea.

Cum plătesc taxele judiciare?

Taxele de stat pot fi plătite numai prin virament bancar. Cardurile de credit nu sunt acceptate. În cazul tuturor plăților care trebuie efectuate către instanțe, beneficiarul este Ministerul de Finanțe.

Dacă plătiți în avans taxa de stat, trebuie să menționați cât mai precis posibil modalitatea de achitare a taxei de stat. Dacă plătiți taxa de stat prin intermediul unui portal, de exemplu portalul de înregistrare a societăților comerciale sau dosarul electronic public, plății i se atribuie întotdeauna un număr de referință unic, conex cererii respective.

Mai multe informații privind conturile în care se plătește taxa de stat și numerele de referință ale instanțelor sunt publicate pe site-ul web al instanțelor din Estonia.

Ce trebuie să fac după efectuarea plății?

Trebuie să furnizați instanței informațiile care confirmă efectuarea plății taxei de stat, astfel încât aceasta să poată verifica primirea taxei de stat. Aceste informații sunt următoarele: numele persoanei care a plătit taxa de stat, date privind banca și contul în care taxa de stat a fost plătită, suma plătită și data efectuării plății. Instanța poate verifica recepționarea plății în mod electronic, ceea ce înseamnă că nu trebuie să transmiteți ordinul de plată care confirmă efectuarea plății taxei de stat. Totuși, instanța poate solicita acest ordin de plată, dacă este necesar.

Ultima actualizare: 06/04/2020

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.