NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini germană a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Pagina este deja disponibilă în următoarele limbi: bulgarădanezăestonăenglezăfrancezăletonălituanianăpolonăslovacăslovenăfinlandeză.
Swipe to change

Taxele judiciare aferente procedurii europene privind cererile cu valoare redusă

Germania

Conținut furnizat de
Germania
Pentru această versiune lingvistică nu există o traducere oficială.
Puteți accesa aici versiunea realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Vă reamintim că traducerea automată servește numai la înțelegerea contextului. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Introducere

Ce taxe se plătesc?

Ce sumă trebuie să plătesc?

Ce se întâmplă dacă nu plătesc taxele judiciare la timp?

Cum plătesc taxele judiciare?

Ce trebuie să fac după efectuarea plății?

Introducere

Taxele judiciare aferente procedurii europene cu privire la cererile cu valoare redusă sunt prevăzute în Legea referitoare la taxele judiciare (Gerichtskostengesetz).

Instanța emite o factură pentru taxele judiciare care trebuie achitate. Taxele judiciare trebuie plătite la momentul depunerii cererii de sesizare a instanței, însă evoluția procedurii nu depinde de achitarea taxelor.

Pe lângă solicitant, orice persoană căreia o astfel de răspundere îi este impusă de instanță sau orice persoană care își asumă răspunderea în cadrul unei tranzacții judiciare trebuie, de asemenea, să plătească taxe judiciare.

Ce taxe se plătesc?

Taxele specifice sunt enumerate într-o anexă la Legea referitoare la taxele judiciare (Kostenverzeichnis, denumită în continuare „KV-GKG”). La punctul 1210 din KV-GKG se prevede o rată de taxare de 3,0 pentru procedura europeană cu privire la cererile cu valoare redusă. În cazul încetării anticipate a procedurii, rata de taxare scade, ajungând la 1,0 (punctul 1211 din KV-GKG).

Cuantumul taxei se stabilește în funcție de suma care face obiectul litigiului, care este, de obicei, egală cu valoarea creanței solicitate.

Ce sumă trebuie să plătesc?

Se aplică următoarele taxe:

Sume de până la
EUR

Rată de taxare de 3,0
EUR

Rată de taxare de 1,0
EUR

500,00

105,00

35,00

1 000,00

159,0

53,00

1 500,00

213,00

71,00

2 000,00

267,00

89,00

În plus față de taxe, trebuie plătite toate costurile suportate, cum ar fi cheltuielile cu notificările, cu martorii, cu experții și cu interpreții.

Ce se întâmplă dacă nu plătesc taxele judiciare la timp?

Taxele judiciare neplătite vor fi recuperate prin executare silită de către trezoreria instanței ( Gerichtskassen).

Cum plătesc taxele judiciare?

Plata se poate efectua prin virament bancar în contul menționat în factură, fiind necesar să se precizeze și numărul de referință al dosarului.

a) Prin virament bancar

Se poate efectua plata prin virament bancar.

b) Prin card de credit

Nu se poate efectua plata prin card de credit.

c) Prin debitare directă din contul dvs. bancar

Nu se poate efectua plata prin debitare directă.

d) Alte metode de plată (a se preciza)

Nu sunt disponibile alte metode de plată.

Ce trebuie să fac după efectuarea plății?

Evoluția procedurii nu depinde de efectuarea plății.

Ultima actualizare: 05/11/2020

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.