NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini greacă a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Swipe to change

Taxele judiciare aferente procedurii europene privind cererile cu valoare redusă

Grecia

Conținut furnizat de
Grecia
Pentru această versiune lingvistică nu există o traducere oficială.
Puteți accesa aici versiunea realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Vă reamintim că traducerea automată servește numai la înțelegerea contextului. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Introducere

Procedura europeană cu privire la cererile cu valoare redusă are ca scop principal simplificarea și accelerarea soluționării litigiilor transfrontaliere referitoare la cererile cu valoare redusă în Uniunea Europeană, precum și reducerea costurilor acestor proceduri între statele membre.

Ce taxe se plătesc?

Pentru a putea depune la instanță o cerere care să fie soluționată în conformitate cu procedura europeană cu privire la cererile cu valoare redusă, trebuie să se plătească taxe judiciare corespunzătoare unui procent (mic) din suma solicitată de reclamant. Taxele se plătesc la depunerea cererii.

Ce sumă trebuie să plătesc?

Suma este stabilită de instanță și este proporțională cu valoarea despăgubirilor solicitate de reclamant. De exemplu, în cazul în care reclamantul solicită suma de 5 000 EUR, taxele judiciare vor fi de aproximativ 65 EUR.

Ce se întâmplă dacă nu plătesc taxele judiciare la timp?

Dacă taxele judiciare nu sunt plătite la timp, instanța poate fie (a) să stabilească un termen în care reclamantul trebuie să prezinte dovada achitării acestora, fie (b) să respingă cererea.

Cum plătesc taxele judiciare?

În general, taxele judiciare se plătesc în numerar la Trezorerie. Grefierii pot explica procedura de plată părților interesate. Nu este posibil (pentru moment) să se plătească taxele judiciare prin card de credit sau prin virament bancar.

Ce trebuie să fac după efectuarea plății?

Dovada plății taxelor judiciare furnizată de Trezorerie se anexează la dosar împreună cu cererea.

Ultima actualizare: 12/03/2024

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.