Szellemi tulajdon

Az Európai Bizottság olyan képzési anyagokat kíván rendelkezésre bocsátani, amelyeket az európai szellemi alkotások joga terén tevékenykedő gyakorló jogászok saját munkájukhoz, oktatóik pedig forrásanyagként használhatnak fel.

Online konferenciák (webináriumok) a szellemi tulajdonról (OHIM Akadémia)

A szellemitulajdon-jogok olyan jogok, amelyek a szellemi alkotásokat védik. A szellemitulajdon-jogok a kreatív területek széles körét ölelik fel, így például a találmányokat, a formatervezési mintákat és a művészi kifejezés különböző fajtáit, valamint más, kereskedelmibb jellegű területeket is érint, például a védjegyeket és az üzleti titkot.

Az OHIM Akadémia a szellemi tulajdon valamennyi aspektusát lefedő online konferenciákat kínál angol nyelven. Ezek az online konferenciák az OHIM Akadémia honlapján ingyenesen elérhetők.

Online képzés az európai szabadalmi jogról (Európai Szabadalmi Akadémia)

Az Európai Szabadalmi Akadémia számos online tanfolyamot állított össze a szabadalmakról és az európai szabadalmi rendszerről angol, francia és német nyelven. A tanfolyamok a nemzeti szabadalmi hivatalokban dolgozó alkalmazottaknak, a szabadalmi könyvtárosoknak és az e terület iránti összes többi érdeklődőnek szólnak. A tárgyalt témák magukban foglalják a keresést, az osztályozást és az ellentmondást.

Az online tanfolyamok az Európai Szabadalmi Akadémia honlapján ingyenesen elérhetők.

Az Európai Szellemi Tulajdonjogok HelpDesk könyvtára és képzési részlege

Azok a gyakorló jogászok, akik bővíteni kívánják a szellemi tulajdonnal vagy a szellemitulajdon-jogokkal kapcsolatos tudásukat, kapcsolatba léphetnek az Európai Szellemi Tulajdonjogok HelpDeskkel (IPR HelpDesk). Jóllehet a HelpDesk elsősorban az uniós finanszírozású kutatási projektek kedvezményezettjeit és a nemzetközi partnerségi megállapodásokban érintett uniós kkv-kat segíti, a könyvtár és a képzési részleg olyan oktatási segédanyagokat – így többek között közleményeket, esettanulmányokat, tájékoztatókat, gyakran feltett kérdésekre adott válaszokat, szószedetet, hasznos dokumentumokat, képzési csomagokat stb. – kínál, amely a gyakorló jogászok számára is hasznos lehet. Ezek a források elsősorban angol nyelven érhetők el.

Távoktatásos tanfolyamok (Szellemi Tulajdon Világszervezete – WIPO)

A WIPO – noha nem az uniós jogra specializálódott – a szellemi tulajdon valamennyi aspektusát lefedő hasznos alap- és emelt szintű online képzési modulokat kínál. A távoktatási tanfolyamok többek között a szellemi tulajdonnal, a szerzői joggal, a szabadalmakkal, a védjegyekkel stb. foglalkoznak, és angol, francia, német, spanyol és portugál nyelven érhetők el.

Utolsó frissítés: 19/02/2019

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.