Proprietate intelectuală

Comisia Europeană dorește să pună la dispoziție materiale de formare care vor fi utile atât practicienilor din domeniul juridic, pentru uzul propriu, cât și formatorilor, ca resursă pentru activitatea acestora în materie de dreptul proprietății intelectuale european.

Seminarii online privind proprietatea intelectuală (Academia OHIM)

Drepturile de proprietate intelectuală (PI) sunt drepturile juridice care protejează creațiile minții umane. PI include o gamă largă de domenii de creativitate, precum invențiile, desenele și diferite tipuri de expresie artistică și este, de asemenea, relevantă în multe alte domenii comerciale, cum ar fi mărcile și secretele comerciale.

Academia OHIM oferă o serie de seminarii online în limba engleză care acoperă toate aspectele proprietății intelectuale. Seminariile online sunt disponibile gratuit pe site-ul Academiei OHIM.

Formare online privind dreptul european al brevetelor (Academia Europeană a Brevetelor)

Academia Europeană a Brevetelor a elaborat mai multe cursuri online în limbile engleză, franceză și germană privind brevetele și sistemul european al brevetelor. Cursurile sunt destinate personalului din cadrul oficiilor naționale de brevete, documentariștilor din domeniul brevetelor și oricărei persoane care dorește să afle mai multe cu privire la acest domeniu. Subiectele acoperite includ căutarea, clasificarea și opoziția.

Cursurile online sunt disponibile gratuit pe site-ul Academiei Europene a Brevetelor.

Biblioteca și colțul pentru formare ale Biroului european de asistență privind drepturile de proprietate intelectuală (DPI)

Practicienii din domeniul juridic care doresc să își îmbogățească cunoștințele cu privire la proprietatea intelectuală sau drepturile de proprietate intelectuală (DPI) sunt invitați să contacteze Biroul european de asistență privind drepturile de proprietate intelectuală. Cu toate că se adresează în principal beneficiarilor proiectelor de cercetare finanțate de UE și IMM-urilor din UE implicate în acorduri de parteneriat transnațional, biblioteca și colțul pentru formare ale Biroului de asistență pot oferi resurse de învățare care pot fi utile și practicienilor din domeniul juridic, incluzând buletine, studii de caz, fișe informative, răspunsuri la întrebări frecvente, un glosar, documente utile, pachete de formare etc. Aceste resurse sunt disponibile în principal în limba engleză.

Cursuri la distanță (Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale – OMPI)

Cu toate că nu se axează în mod specific pe dreptul UE, OMPI oferă module utile de formare online de bază și avansate care acoperă toate aspectele proprietății intelectuale. Cursurile la distanță acoperă proprietatea intelectuală, drepturile de autor, brevetele, mărcile etc. și sunt disponibile în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă și portugheză.

Ultima actualizare: 19/02/2019

Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.