Videokonferencia- és egyéb berendezések az uniós tagállamokban

Bulgária

Tartalomszolgáltató:
Bulgária

A videokonferencia alkalmazása hozzájárul Bulgária igazságszolgáltatási rendszerének korszerűsítéséhez és hozzáférhetőségének javításához. Ugyanakkor közelebb hozza Bulgáriát az Európai Unió más tagállamaiban alkalmazott bevált gyakorlatokhoz.

Az Igazságügyi Minisztérium a bulgáriai igazságügyi célú épületek 26 termében létesített videokonferencia-berendezéseket (ezek közül 20 bíróságokon 6 pedig börtönökben található). A videokonferencia-termeket „Videokonferencia-berendezések telepítése és használata a tárgyalást megelőző és a tárgyalási szakaszban, a határokon átnyúló igazságügyi együttműködést is ideértve” elnevezésű projekt végrehajtásával hozták létre, amelynek finanszírozása a „Jó kormányzás” operatív program révén az Európai Szociális Alapból történt.

A bolgár bíróságok videokonferencia-berendezéseinek áttekintése és a vonatkozó elérhetőségek itt  PDF (449 Kb) en találhatók.

Utolsó frissítés: 15/01/2024

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.