Videokonferencia- és egyéb berendezések az uniós tagállamokban

Szlovénia

Tartalomszolgáltató:
Szlovénia

Szlovéniában 2011. május 1-je óta 11 körzeti bírósági tárgyalótermet, 11 szociális ellátóközpontot, és a Dob pri Mirna-i börtönt szerelték fel videokonferencia-rendszerrel, a rendőrségnél pedig egy ilyen eszköz van használatban. Három mobil videokonferencia-eszköz áll rendelkezésre az olyan bíróságokon vagy szociális ellátóközpontokban tartandó videokonferenciák céljából, amelyek még nem rendelkeznek ilyen rendszerrel.

Szlovénia szisztematikusan belefoglalta a videokonferencia-rendszereket a 2009 és 2013 között általa végrehajtott projektekbe. A projekt 85%-os finanszírozásban részesült az Európai Szociális Alapból.

A videokonferencia-rendszerek fontos eszközt jelentenek a szlovén igazságszolgáltatási rendszer számára. Megkönnyítik a tanúk, szakértők, gyermekek, kórházi betegek, idősotthonok lakói, fogvatartottak vagy egyéb személyek távmeghallgatás útján történő meghallgatását. A videokonferencia különösen hasznos határokon átívelő ügyek esetében, hiszen a külföldön élő felek így sokkal könnyebben tudnak részt venni az eljárásokban: ahelyett, hogy Szlovéniába kellene utazniuk, nyilatkozattételük vagy meghallgatásuk videokonferencia-kapcsolaton keresztül történhet.

VC_equipment_ver_1_si_en  PDF (32 Kb) en

Utolsó frissítés: 18/04/2023

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.