Echipamente în țările UE

Slovenia

Conținut furnizat de
Slovenia

În Slovenia, 11 săli de judecată din instanțele regionale, 11 centre de servicii sociale și penitenciarul de la Dob pri Mirna sunt echipate cu un sistem de videoconferință începând cu 1 mai 2011, iar poliția utilizează un dispozitiv. Trei dispozitive mobile de videoconferință sunt puse la dispoziția tribunalelor sau centrelor de asistență socială care nu au instalat încă un sistem propriu.

Slovenia a inclus, sistematic, sistemele de videoconferință în toate proiectele a căror implementare a avut loc în perioada 2009-2013. Inițiativa a fost finanțată în proporție de 85 % din Fondul social european.

Sistemele de videoconferință sunt foarte importante pentru sistemul de justiție din Slovenia. Ele facilitează chestionarea martorilor, a experților, a copiilor, a pacienților spitalizați, a persoanelor din căminele de bătrâni, a prizonierilor, precum și alte audieri la distanță. Astfel de sisteme sunt avantajoase în special în cazurile transfrontaliere, permițându-le părților care locuiesc în străinătate să participe mai ușor la proceduri. În loc să fie nevoite să se deplaseze în Slovenia, acestea pot face o declarație sau pot fi audiate prin videoconferință.

Echipament de videoconferință_ver_1_si_en  PDF (32 Kb) en

Ultima actualizare: 18/04/2023

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.