Európai fizetési meghagyás

Ausztria

Tartalomszolgáltató:
Ausztria

29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

Az európai fizetési meghagyás kibocsátására kizárólag a bécsi kereskedelmi bíróság rendelkezik hatáskörrel (az osztrák polgári perrendtartás 252. §-ának (2) bekezdése).

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

A 20. cikk (1) és (2) bekezdése szerinti felülvizsgálati kérelmeket eljárásjogi szempontból az eredeti állapot helyreállítására irányuló kérelmekkel azonos módon kezelik. A (2) bekezdés szerinti kérelemnek helyt adó határozat ellen fellebbezés nyújtható be (az osztrák polgári perrendtartás 252. §-ának (5) bekezdése).

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

Az európai fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatos beadványok a nyomtatott forma mellett elektronikus formában is benyújthatók a WebERV (webalapú elektronikus igazságszolgáltatás) oldalán. A WebERV alapvetően minden természetes vagy jogi személy számára hozzáférhető. Ehhez a technikai előfeltételeket egy speciális szoftver és egy áttevő intézmény megléte jelenti. A jelenlegi áttevő intézmények listája a következő honlapon található: http://www.edikte.justiz.gv.at/edikte/km/kmhlp05.nsf/all/erv.

A beadványok fax vagy e-mail útján történő benyújtása nem lehetséges.

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

A 21. cikk (2) bekezdésének b) pontja értelmében elfogadott nyelv a német.

A hivatalos nyelv (német) mellett az osztrák állampolgárok, és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás részes országainak állampolgárai Oberpullendorf és Oberwart kerületi bíróságok előtt a magyar, Ferlach, Eisenkappel és Bleiburg kerületi bíróságai előtt a szlovén, valamint Eisenstadt, Güssing, Mattersburg, Neusiedl am See, Oberpullendorf és Oberwart kerületi bíróságai előtt a horvát nyelvet használhatják.

Utolsó frissítés: 16/04/2022

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.