Európai fizetési meghagyás

Horvátország

Tartalomszolgáltató:
Horvátország

29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

Az európai fizetési meghagyás kibocsátására és felölvizsgálatára irányuló kérelmek elbírálására, valamint annak végrehajthatóságára irányuló megerősítés kibocsátására illetékességgel rendelkező bíróság bármely városi bíróság (općinski sud), vagy a kereskedelmi bíróságok hatáskörébe tartozó ügyekben az alperes lakóhelye, szokásos tartózkodási helye vagy bejegyzett székhelye szerinti kereskedelmi bíróság (trgovački sud).

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

A bíróság dönt az európai fizetési meghagyás felülvizsgálata iránti kérelmek ügyében. A bíróság határozata ellen fellebbezésnek nincs helye.

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

A formanyomtatványokat, más kérelmeket vagy nyilatkozatokat írásban, faxon vagy e-mailben lehet benyújtani.

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

Az európai fizetési meghagyást hitelesítésre jogosult személy által hitelesített horvát nyelvű fordításnak kell kísérnie.

Utolsó frissítés: 04/03/2024

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.