Európai fizetési meghagyás

Horvátország

Tartalomszolgáltató:
Horvátország

ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Horvátország

Határokon átnyúló európai eljárások – Európai fizetési meghagyás


*kötelező választás

29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

Az európai fizetési meghagyás kibocsátására vonatkozó kérelmek elbírálására, az európai fizetési meghagyás felülvizsgálatára, valamint a végrehajthatóvá nyilvánításra kizárólagos hatáskörrel rendelkező bíróság a következő:

Trgovački sud u Zagrebu

Amruševa 2/II, 10000, Zagreb

Tel. +385 1 4897 222

fax: + 385 1 4920-871

e-mail:  tajnistvo@tszg.pravosudje.hr

ured.predsjednika@tszg.pravosudje.hr

Webhely: http://www.tszg.hr/cro/TSZG/Naslovnica

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

A zágrábi kereskedelmi bíróság dönt az európai fizetési meghagyás felülvizsgálatára irányuló kérelmekről. A bíróság határozata ellen fellebbezésnek nincs helye.

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

A formanyomtatványokat, más kérelmeket vagy nyilatkozatokat írásban, faxon vagy e-mailben lehet benyújtani.

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

Az európai fizetési meghagyást hitelesítésre jogosult személy által hitelesített horvát nyelvű fordításnak kell kísérnie.

Utolsó frissítés: 30/07/2021

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.