Európai fizetési meghagyás

Franciaország

Tartalomszolgáltató:
Franciaország

29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

Az európai fizetési meghagyás kibocsátására a védelemben részesülő nagykorú személyek ügyeivel foglalkozó kollégium (juge des contentieux de la protection), a polgári bíróság (tribunal judiciaire) elnöke, valamint a kereskedelmi bíróság (tribunal de commerce) elnöke illetékes, saját hatáskörük keretein belül.

Amennyiben a polgári és kereskedelmi ügyekben a joghatóságról, valamint a határozatok elismeréséről és végrehajtásáról szóló, 2000.december 22-i 44/2001/EK tanácsi rendelet nem a területi illetékességgel rendelkező bíróságra hanem egy tagállam bíróságára hivatkozik, az alperes lakóhelye, vagy az egyik alperes lakóhelye szerinti bíróság az illetékes.

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

A rendelet 20. cikkében említett, különleges esetekben történő felülvizsgálati eljárással kapcsolatos szabályok megegyeznek a kifogásolási eljárásra vonatkozó szabályokkal. A felülvizsgálati kérelmet az európai fizetési meghagyást kibocsátó bírósághoz kell benyújtani.

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

Az európai fizetési meghagyás kibocsátására irányuló kérelmet postai vagy elektronikus úton lehet a bírósághoz benyújtani.

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

A 21. cikk (2) bekezdésének b) pontja értelmében elfogadott nyelvek az alábbiak: francia, angol; német; olasz; spanyol.

Utolsó frissítés: 24/02/2021

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.