Az átmeneti időszak vége előtt indított, folyamatban lévő polgári eljárásokat az uniós jog alapján fogják lefolytatni. Az európai igazságügyi portálon 2024 végéig még olvashatók lesznek az Egyesült Királyságra vonatkozó releváns információk, az országgal kötött kölcsönös megállapodás alapján.

Európai fizetési meghagyás

Gibraltár

Tartalomszolgáltató:
Gibraltár

Gibraltáron a bírósági eljárásra a kiegészítő utasításokkal ellátott, 1998. évi polgári perrendtartás (Civil Procedure Rules) szabályai vonatkoznak. Az Angliában és Walesben alkalmazott polgári perrendtartás alkalmazásáról a Legfelsőbb Bíróság működéséről szóló 2000. évi törvény (Supreme Court Rules) rendelkezik.


ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Egyesült Királyság

Gibraltár

Határokon átnyúló európai eljárások – Európai fizetési meghagyás


*kötelező választás

29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

Gibraltáron az európai fizetési meghagyás kibocsátására hatáskörrel rendelkező bíróság a Legfelsőbb Bíróság.

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

Gibraltáron a 20. cikk szerinti felülvizsgálati eljárásra irányuló kérelemnek meg kell felelnie a polgári perrendtartás 23. részében foglalt szabályoknak.

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

Gibraltáron az európai fizetési meghagyásos eljárás indítására elfogadott kommunikációs eszköz a postai út (mivel az eljárás elindításához eljárási illetéket kell leróni).

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

A 21. cikk (2) bekezdésének b) pontja értelmében elfogadott hivatalos nyelv az angol.

Utolsó frissítés: 28/10/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.