Európai fizetési meghagyás

Görögország

Tartalomszolgáltató:
Görögország

ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Görögország

Határokon átnyúló európai eljárások – Európai fizetési meghagyás


*kötelező választás

29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

A fizetési meghagyások kibocsátására illetékes szervek a következők: a kerületi bíróság hatáskörébe tartozó – vagyis a húszezer (20 000) EUR-t meg nem haladó – követelések elbírálására a kerületi bíróság bírája; a húszezer (20 000) EUR-t meghaladó követelések esetén az elsőfokú bíróság egyesbírája.

Ugyanakkor a kerületi bíróság bírája hatáskörrel rendelkezik a fizetési meghagyások kibocsátására, különösen a bérleti szerződésekből fakadó jogviták esetén, amikor a havi bérleti díj egyezményes összege nem haladja meg a hatszáz (600) EUR-t. Amennyiben a bérleti díj egyezményes összege meghaladja a hatszáz (600) EUR-t, az elsőfokú bíróság egyesbírája jár el.

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

A felülvizsgálati eljárást a fizetési meghagyás ellen tett ellentmondással kell megindítani a fizetési meghagyást kibocsátó kerületi bíróság bírája vagy az elsőfokú bíróság egyesbírája előtt.

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

A rendelet mellékletében szereplő szabványos formanyomtatványt az illetékes bíróság titkárságára kell írásos formában benyújtani. Ez e-mailban is benyújtható az e-codex digitális platformon vagy az e médiumok elérhetőségét biztosító, jogi dokumentumok benyújtására szolgáló digitális platformon keresztül.

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

Az engedélyezett nyelv a görög.

Utolsó frissítés: 01/12/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.