Európai fizetési meghagyás

Portugália

Tartalomszolgáltató:
Portugália

ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Portugália

Határokon átnyúló európai eljárások – Európai fizetési meghagyás


*kötelező választás

29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

Az európai fizetési meghagyás kibocsátására hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróság a portói kerületi bíróság központi polgári kollégiuma (Juízo Central Cível do Tribunal da Comarca do Porto).

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

A felülvizsgálati eljárás a rendelet 20. cikkének megfelelő, a felülvizsgálati eljárásra hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróság a portói kerületi bíróság központi polgári kollégiuma (Juízo Central Cível do Tribunal da Comarca do Porto).

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

Az európai fizetési meghagyásos eljárás céljaira a következő kommunikációs módok elfogadottak:

i. a bírósági nyilvántartóba való kézbesítés, a polgári perrendtartás 144. cikke (7) bekezdése a) pontjának megfelelően;

ii. ajánlott postai küldemény, a polgári perrendtartás 144. cikke (7) bekezdése b) pontjának megfelelően;

iii. fax, a polgári perrendtartás 144. cikke (7) bekezdése c) pontjának megfelelően;

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

Az elfogadott nyelv a portugál.

Utolsó frissítés: 07/04/2024

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.