Tartási kötelezettségek

Görögország

Tartalomszolgáltató:
Görögország

71. cikk (1) bekezdés a) pont - A végrehajthatóvá nyilvánítás iránti kérelmek és az ilyen kérelmekkel kapcsolatos határozatok ellen benyújtott fellebbezések elbírálására hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróságok

A 27. cikk (1) bekezdése szerinti, a végrehajthatóság megállapítása iránti kérelmek elbírálására hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróság az elsőfokú bíróság. A 32. cikk (2) bekezdése szerinti, az ilyen határozatokkal szembeni jogorvoslati kérelmek elbírálására az a fellebbviteli bíróság rendelkezik hatáskörrel, amelynek regionális illetékessége alá tartozik az az elsőfokú bíróság, amely a határozatot kiadta.

A 32. cikk (2) bekezdése szerinti jogorvoslati eljárás a fellebbezés (έφεση).

71. cikk (1) bekezdés b) pont - Jogorvoslati eljárás

A 33. cikk szerinti jogorvoslati eljárás a megsemmisítés iránti kérelem (αίτηση αναίρεσης). A jogorvoslati eljárásokkal a Legfelsőbb Polgári és Büntetőbíróság (Areios Pagos, Άρειος Πάγος) foglalkozik.

71. cikk (1) bekezdés c) pont - Felülvizsgálati eljárás

A 19. cikk értelmében a külföldi bíróság által az alperes távollétében hozott tartási határozatot a mulasztó fél / alperes megtámadhatja.Az alperes távollétében hozott tartási határozattal szembeni fellebbezést ahhoz a bírósághoz kell benyújtani, amelyik a határozatot hozta.

71. cikk (1) bekezdés d) pont - Központi hatóságok

Az Igazságügyi Minisztérium polgári és büntetőjogi ügyekben folytatott nemzetközi igazságügyi együttműködéssel foglalkozó osztályát jelölték ki a 49. cikk (3) bekezdése szerinti központi hatóságként.

Mesogeion 96

11527 Athens

Tel.: (+30) 213 1307312

Fax: (+30) 213 1307499

E-mail: civilunit@justice.gov.gr mntolia@justice.gov.gr vsarigiannidis@justice.gov.gr

71. cikk (1) bekezdés e) pont – Közintézmények

A görög jog nem rendelkezik arról, hogy az 51. cikk (3) bekezdésében foglaltaknak megfelelően a központi hatóság feladatait az illetékes hatóság felügyelete alatt álló közintézmények vagy egyéb szervek lássák el.

71. cikk (1) bekezdés f) pont – A végrehajtási ügyekben hatáskörrel és illetékességgel rendelkező hatóságok

A 21. cikk alkalmazásában a végrehajtási ügyekben hatáskörrel rendelkező hatóság az elsőfokú bíróság.

71. cikk (1) bekezdés g) pont - A dokumentumok fordítása céljából elfogadott nyelvek

Görög.

71. cikk (1) bekezdés h) pont - A központi hatóságok által a más központi hatóságokkal folytatott kommunikáció céljából elfogadott nyelvek

Az 59. cikkben említett, a központi hatóság által a más központi hatóságokkal való kommunikáció céljából elfogadott nyelvek a görög és az angol.

Utolsó frissítés: 01/03/2021

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.