Házasság felbontása és különválás

Ausztria

Tartalomszolgáltató:
Ausztria

A 7. cikk (2)–(4) bekezdése – Az alkalmazandó jog megválasztásáról szóló megállapodásra vonatkozó alaki előírások

Az osztrák jog nem rendelkezik további alaki előírásokról az alkalmazandó jog megválasztásáról szóló, az 1259/2010/EU rendelet 7. cikke (2)–(4) bekezdése szerinti megállapodásra vonatkozóan.

Az 5. cikk (3) bekezdése – Az alkalmazandó jog kijelölésének lehetősége az eljárás során

Az osztrák jog szerint (IPRG 11.§.(3)) a házastársak – az 1259/2010/EU rendelet 5. cikkének (3) bekezdése szerint – a bíróság előtt az eljárás során is kijelölhetik az alkalmazandó jogot, feltéve hogy az alkalmazandó jog kijelölése kifejezetten megtörténik, és nem csupán ráutaló magatartással kerül arra sor.

Utolsó frissítés: 26/06/2024

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.