Házasság felbontása és különválás

Észtország

Tartalomszolgáltató:
Észtország

A 7. cikk (2)–(4) bekezdése – Az alkalmazandó jog megválasztásáról szóló megállapodásra vonatkozó alaki előírások

A családjogi törvény 641. szakaszának (2) és (3) bekezdése alapján a házastársak megállapodhatnak a házasságuk felbontása esetén alkalmazandó törvényről személyesen, egy közjegyző által hitelesített formanyomtatvány kitöltése által, a Tanács 1259/2010/EU rendeletének megfelelően, illetve az ilyen bírósági eljárások kezdeményezése bejegyezhető e közjegyző által hitelesített formanyomtatványt helyettesítő eszközként.

Az 5. cikk (3) bekezdése – Az alkalmazandó jog kijelölésének lehetősége az eljárás során

A családjogi törvény 641. szakaszának (4) bekezdése alapján a házastársak megállapodást köthetnek, valamint bármikor módosíthatják e megállapodást, egészen a házasság felbontása iránti kérelem közjegyző általi elfogadásának időpontjáig, vagy bírósági eljárások esetében az előzetes eljárás lezárásáig, vagy írásbeli eljárás esetében a kérelem benyújtása határidejének lejártáig.

Utolsó frissítés: 29/03/2022

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.