Házasság felbontása és különválás

Németország

Tartalomszolgáltató:
Németország

A 7. cikk (2)–(4) bekezdése – Az alkalmazandó jog megválasztásáról szóló megállapodásra vonatkozó alaki előírások

A német jog szerint (az EGBGB 46. cikke (1) bekezdésének e) pontja) az alkalmazandó jog megválasztásáról szóló, az 1259/2010/EU rendelet 7. cikke (2)–(4) bekezdése szerinti megállapodásokat közjegyzői okiratba kell foglalni. A Polgári Törvénykönyv 127. cikkének a) pontja értelemszerűen alkalmazandó.

Az 5. cikk (3) bekezdése – Az alkalmazandó jog kijelölésének lehetősége az eljárás során

A német jog szerint (az EGBGB 46. cikke (2) bekezdésének e) pontja) a házastársak – az 1259/2010/EU rendelet 5. cikkének (3) bekezdése szerint – az elsőfokú tárgyalás lezárásáig jelölhetik ki az alkalmazandó jogot.

Utolsó frissítés: 14/02/2024

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.