Házasság felbontása és különválás

Görögország

Tartalomszolgáltató:
Görögország

Görögország e kérdésre vonatkozó közleményét követően az Európai Bizottság 2014. január 27-i határozatával (HL L 23., 41. o.) megerősítette Görögország részvételét a házasság felbontására és a különválásra alkalmazandó jog területén az 1259/2010/EK rendelettel („Róma III”) létrehozott, megerősített együttműködésben.

Az említett határozat értelmében az 1259/2010/EK rendelet Görögországban 2015. július 29-től alkalmazandó.


A 7. cikk (2)–(4) bekezdése – Az alkalmazandó jog megválasztásáról szóló megállapodásra vonatkozó alaki előírások

A görög jogban nincsenek olyan különös nemzeti rendelkezések, amelyek megszabnák az alkalmazandó jog kijelölésére vonatkozó – az 1259/2010/EK rendelet 7. cikkének (2)–(4) bekezdése szerinti – megállapodás alaki követelményeit.

Az 5. cikk (3) bekezdése – Az alkalmazandó jog kijelölésének lehetősége az eljárás során

A görög jogban nincsenek különös nemzeti rendelkezések az alkalmazandó jognak – az1259/2010/EK rendelet 5. cikkének (3) bekezdése szerinti – kijelölésére vonatkozóan.

Utolsó frissítés: 01/12/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.