Közvetítés (mediáció)

Bulgária

Tartalomszolgáltató:
Bulgária

10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

Az irányelv 6. cikkének (1) és (2) bekezdése értelmében a kérelmek fogadására hatáskörrel rendelkező hatóságok a körzeti bíróságok.

A közvetítésről szóló törvény „Az egyezségek végrehajthatósága” címet viselő 18. szakaszának (1) bekezdése egy jogvitában közvetítés útján elért egyezség bírósági egyezség jogerejével bír, és a körzeti bíróságoknak kell azt jóváhagyniuk.

A közvetítésről szóló törvény 18. szakaszának (2) bekezdése értelmében a bíróság azt követően hagyja jóvá az egyezséget, hogy azt a felek megerősítették, feltéve, hogy az egyezség nem ütközik a hivatkozott törvénybe vagy a közerkölcsbe.

Utolsó frissítés: 08/02/2022

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.