Közvetítés (mediáció)

Litvánia

Tartalomszolgáltató:
Litvánia

ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Litvánia

Közvetítés (mediáció)


*kötelező választás

10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

A Litván Köztársaság polgári jogvitákban történő békéltető közvetítésről szóló, 2008. július 15-én elfogadott törvénye 6. cikkének (3) bekezdése szerint, amennyiben egy békéltető közvetítés révén rendezett jogvita egyidejűleg nem képezi bírósági eljárás tárgyát, a jogvita részes felei együttesen kérelmet nyújthatnak be valamely bírósághoz a vitarendezésnek a Litván Köztársaság polgári perrendtartása XXXIX. fejezetében foglalt egyszerűsített eljárás szerinti jóváhagyása céljából. A vitarendezés jóváhagyására irányuló kérelmet a felek által választott járásbírósághoz kell benyújtani ott, ahol a jogvita valamelyik részes felének lakóhelye vagy székhelye található.

Utolsó frissítés: 07/04/2023

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.