Közvetítés (mediáció)

Luxemburg

Tartalomszolgáltató:
Luxemburg

ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Luxemburg

Közvetítés (mediáció)


*kötelező választás

10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

A 2008/52/EK irányelv 6. cikke szerinti kérelmet azon kerületi bíróság (Tribunal d'arrondissement) elnökéhez kell benyújtani, amelynek illetékességi területén annak a személynek a lakóhelye vagy – lakóhely hiányában – tartózkodási helye található, akivel szemben a közvetítés eredményeképpen létrejött megállapodás végrehajtását kérik. Amennyiben ez a személy Luxemburgban sem lakóhellyel, sem tartózkodási hellyel nem rendelkezik, úgy a kérelmet azon kerületi bíróság elnökéhez kell benyújtani, amelynek illetékességi területén a közvetítés eredményeképpen létrejött megállapodást végre kell hajtani.

Címek:

Tribunal d'arrondissement de Luxembourg

Cité judiciaire,

L – 2080 Luxembourg

 

Tribunal d'arrondissement de Diekerich

Palais de Justice

Place Guillaume

L-9237 Diekirch

Utolsó frissítés: 03/11/2021

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.