Medierea

Belgia

Conținut furnizat de
Belgia

Articolul 10 - informații referitoare la instanțele sau autoritățile competente

NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini franceză a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.

„Instanţele judecătoreşti”competente să confere caracter executoriu unui acord rezultat în urma medierii, dacă acest lucru este necesar, sunt: un judecător de pace, un magistrat (politierechter), o instanţă de prim grad de jurisdicţie, o instanţă comercială, o instanţă de dreptul muncii, o instanţă de apel, un tribunal al muncii şi, în cazul procedurii privind măsurile provizorii, preşedintele instanţei de judecată.

Singura „altă autoritate” care poate, dacă este necesar, să confere caracter executoriu unui acord rezultat în urma medierii este un notar, pe baza articolului 19 alineatul (1) din Legea privind profesia de notar din 16 martie 1803.

Ultima actualizare: 17/06/2022

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.