În materie de drept civil, procedurile și acțiunile în curs intentate înainte de încheierea perioadei de tranziție vor continua în temeiul legislației UE. În baza unui acord reciproc între UE și Regatul Unit, Portalul e-justiție va păstra informațiile legate de Regatul Unit până la sfârșitul anului 2024.

Medierea

Irlanda de Nord

Conținut furnizat de
Irlanda de Nord

GĂSIREA INSTANŢELOR/AUTORITĂȚILOR COMPETENTE

Instrumentul de căutare de mai jos vă va ajuta să identificați instanțele/autoritățile competente pentru un anumit instrument juridic european. Rețineți că deși am făcut eforturi pentru a stabili exactitatea rezultatelor, este posibil ca anumite cazuri excepționale privind determinarea competenței să nu fie acoperite.

Regatul Unit

Irlanda de Nord

Mediere


*mențiuni obligatorii

Articolul 10 - informații referitoare la instanțele sau autoritățile competente

Dacă doriți să conferiți forță executorie în Irlanda de Nord conținutului unui acord de mediere ar trebui să depuneți o cerere în acest sens, în conformitate cu procedura prevăzută, după cum urmează:

  • dacă nu ați inițiat încă o acțiune în instanță, cererea pentru conferirea caracterului executoriu unui acord rezultat din mediere se depune la Înalta Curte sau oricare dintre celelalte instanțe judecătorești (a se vedea linkul).
  • dacă există însă proceduri pendinte pe rolul unei instanțe din Irlanda de Nord, cererea pentru conferirea caracterului executoriu unui acord rezultat din mediere se depune la acea instanță.

O listă a instanțelor poate fi găsită la Serviciul instanțe judecătorești

Ultima actualizare: 25/02/2019

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.