Medierea

Suedia

Conținut furnizat de
Suedia

GĂSIREA INSTANŢELOR/AUTORITĂȚILOR COMPETENTE

Instrumentul de căutare de mai jos vă va ajuta să identificați instanțele/autoritățile competente pentru un anumit instrument juridic european. Rețineți că deși am făcut eforturi pentru a stabili exactitatea rezultatelor, este posibil ca anumite cazuri excepționale privind determinarea competenței să nu fie acoperite.

Suedia

Mediere


*mențiuni obligatorii

Articolul 10 - informații referitoare la instanțele sau autoritățile competente

Autorităţile competente în conformitate cu articolul 6.3: instanţele districtuale (tingsrätterna). Competenţa depinde de locul în care se încheie acordul de mediere. Dacă nu există nicio instanţă competentă în conformitate cu această regulă, de exemplu atunci când acordul este încheiat în afara Suediei, este competentă instanţa districtuală din Värmland. Cererea de încuviinţare a executării se depune la instanţa districtuală competentă în circumscripţia în care una dintre părţi îşi are reşedinţa obişnuită.

În cazul în care niciuna dintre părţi nu îşi are reşedinţa obişnuită în Suedia, este competentă instanţa districtuală din Värmland.

Värmlands tingsrätt
Adresă: Box 188 SE-651 05 Karlstad
Tel: + 46 (0)54 14 84 00
Email: varmlands.tingsratt@dom.se

Ultima actualizare: 16/01/2023

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.