A Charta ismertségét és alkalmazását előmozdító tagállami intézkedések

Ez a szakasz olyan tagállami kezdeményezéseket ír le, melyek az Európai Unió Alapjogi Chartájának alkalmazását és ismeretét hivatottak előmozdítani.

A szakasz célja az alábbi információk szolgáltatása:

  • példák olyan tagállami kormányzati kezdeményezésekre, melyek aktívan előmozdítják a Charta alkalmazását és ismeretét a jogalkotó, a közigazgatási szervek, a bűnüldözési szervek és az igazságszolgáltatás körében.
  • példák arra, hogy a tagállamok hogyan tájékoztatják polgáraikat a Chartában foglalt jogaikról, és arra, hogy hogyan működnek együtt különféle szereplőkkel – például civil társadalmi szervezetekkel, nemzeti emberi jogi intézményekkel, az egyenlőséggel foglalkozó szervekkel vagy tudományos körökkel – a Charta helyes alkalmazásának érdekében.
  • példák nem kormányzati kezdeményezésekre, melyek előmozdítják a Charta alkalmazását és ismertségét.
Utolsó frissítés: 22/11/2021

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.