Europska platforma za osposobljavanje

Alat kojim se mogu služiti pravni stručnjaci kako bi pronašli tečajeve osposobljavanja i materijale za samostalno učenje o pravu EU-a. Pravni stručnjaci mogu na Europskoj platformi za osposobljavanje pronaći tečajeve osposobljavanja i materijale za samostalno učenje o raznim temama.

Europska platforma za osposobljavanje alat je kojim se mogu služiti pravni stručnjaci koji se žele osposobljavati o bilo kojem području prava EU-a ili povezanim pitanjima. Pravni stručnjaci mogu pronaći tečajeve osposobljavanja i materijale za samostalno učenje o raznim temama.

Pružatelji usluga osposobljavanja pružaju informacije o aktivnostima osposobljavanja koje organiziraju u EU-u i na različitim jezicima. Europska komisija doprinosi platformi već pripremljenim materijalima ili priručnicima za osposobljavanje koji su izrađeni zahvaljujući financijskoj potpori EU-a.

Pravni stručnjaci

Na Europskoj platformi za osposobljavanje pronaći ćete brojne mogućnosti osposobljavanja o pravu EU-a i povezanim pitanjima te materijale za samostalno učenje.

Možete pretraživati prema različitim parametrima (kao što su tema tečaja, mjesto održavanja, datum, jezik i područje prakse: od građanskog prava, javnog prava, kaznenog prava do temeljnih prava, pravnog jezika, deontologije ili pravnih vještina).

Posjetite internetske stranice Europske platforme za osposobljavanje

Pružatelji usluga osposobljavanja

Platforma je sada u probnoj fazi i dostupna je pružateljima usluga osposobljavanja na razini EU-a, čiju je stručnost priznao EU jer su primatelji godišnjih bespovratnih sredstava za poslovanje u okviru programa financiranja EU-a.

Po završetku probne faze Komisija će istražiti mogućnost davanja pristupa Europskoj platformi za osposobljavanje drugim pružateljima usluga osposobljavanja, koji bi na njoj mogli oglašavati svoje tečajeve osposobljavanja o pravu EU-a ili o nacionalnoj temi, koja je povezana s pravom EU-a ili sadržava prekogranične elemente. U tu će svrhu zainteresirani pružatelj usluga osposobljavanja morati prvo dovršiti postupak registracije, koji će biti pravodobno opisan ovdje.

Popis pružatelja usluga osposobljavanja:

  • Europska mreža za pravosudnu izobrazbu (EJTN)
  • Akademija europskog prava (ERA)
  • Europski institut za javnu upravu (EIPA)
  • Europski sveučilišni institut (EUI)
Posljednji put ažurirano: 09/11/2020

Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.