Platforma europeană de formare

Instrument pentru căutarea de cursuri de formare și de materiale de formare autonomă (self-training) privind dreptul UE, destinat practicienilor din domeniul justiției. Practicienii din domeniul dreptului și profesioniștii din domeniul justiției pot găsi în aplicația ETP cursuri de formare și materiale de învățare autonomă (self-learning) referitoare la o gamă largă de subiecte.

Platforma europeană de formare (ETP) este un instrument de căutare destinat practicienilor din domeniul dreptului și profesioniștilor din domeniul justiției care doresc să urmeze cursuri de formare autonomă cu privire la orice domeniu de specialitate al dreptului UE sau cu privire la aspecte conexe. Practicienii din domeniul dreptului și profesioniștii din domeniul justiției pot găsi cursuri de formare și materiale de învățare autonomă referitoare la o gamă largă de subiecte.

Furnizorii de servicii de formare oferă informații cu privire la activitățile de formare pe care le organizează în UE, în diferite limbi. Comisia Europeană contribuie la platformă cu materiale de formare gata de utilizare sau cu manuale, elaborate în special datorită sprijinului financiar din partea UE.

Practicieni în domeniul dreptului și profesioniști în domeniul justiției

Pe Platforma europeană de formare, veți găsi numeroase oportunități de formare cu privire la dreptul UE și la aspecte conexe, precum și resurse de formare pentru învățarea autonomă.

Puteți efectua căutări în funcție de diferite câmpuri de căutare (cum ar fi subiectul cursului, locul de desfășurare, data, limba și domeniul de specialitate: de la drept civil, drept public, drept penal la drepturi fundamentale, limbaj juridic, deontologie sau competențe juridice).

Accesați site-ul web al Platformei europene de formare

Furnizori de servicii de formare

În prezent, platforma este în faza de testare, fiind permis accesul furnizorilor de servicii de formare de la nivelul UE, a căror expertiză a fost recunoscută de UE, dovada fiind faptul că aceștia beneficiază de granturi de funcționare anuale în cadrul programelor de finanțare ale UE.

Odată finalizată faza de testare, Comisia va analiza posibilitatea ca la Platforma europeană de formare să aibă acces și alți furnizori de servicii de formare, care să își promoveze cursurile de formare cu privire la dreptul UE sau teme naționale, care să includă dreptul UE sau elemente transfrontaliere. În acest scop, respectivii furnizori de servicii de formare vor trebui să parcurgă mai întâi procedura de înregistrare, care va fi descrisă aici în timp util.

Lista furnizorilor de servicii de formare:

  • Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (European Judicial Training Network, EJTN)
  • Academia de Drept European (Academy of European Law, ERA)
  • Institutul European de Administrație Publică (European Institute of Public Administration, EIPA)
  • Institutul Universitar European (European University Institute, EUI)
Ultima actualizare: 26/10/2020

Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.