Evropska platforma za usposabljanje

Iskalnik, s katerim lahko delavci v pravosodju poiščejo tečaje usposabljanja in gradivo za samostojno učenje o pravu EU. Delavci v pravosodju lahko na evropski platformi za usposabljanje poiščejo tečaje usposabljanja in gradivo za samostojno učenje o različnih temah.

Evropska platforma za usposabljanje je iskalnik za delavce v pravosodju, ki se želijo usposabljati o katerem koli področju prava EU ali povezanih vprašanjih. Delavci v pravosodju lahko poiščejo tečaje usposabljanja in gradivo za samostojno učenje o različnih temah.

Izvajalci usposabljanja zagotavljajo informacije o dejavnostih usposabljanja, ki jih v različnih jezikih organizirajo v EU. Evropska komisija prispeva k platformi z za uporabo pripravljenimi gradivi ali priročniki za usposabljanje, ki so izdelani zahvaljujoč finančni podpori EU.

Delavci v pravosodju

Na evropski platformi za usposabljanje lahko poiščete številne možnosti usposabljanja o pravu EU in povezanih vprašanjih ter gradivo za samostojno učenje.

Iščete lahko po različnih parametrih (kot so tema tečaja, kraj, datum, jezik in področje: od civilnega prava, javnega prava, kazenskega prava do temeljnih pravic, pravnega jezika, deontologije ali pravnih veščin).

Spletišče evropske platforme za usposabljanje

Izvajalci usposabljanja

Platforma je zdaj v testni fazi in dostopna izvajalcem usposabljanja na ravni EU, katerih strokovnost je priznala EU in ki so prejemniki letnih nepovratnih sredstev za poslovanje v okviru programov financiranja EU.

Po zaključku testne faze bo Komisija proučila možnost zagotovitve dostopa do evropske platforme za usposabljanje drugim izvajalcem usposabljanja, ki bi lahko na njej oglaševali svoje tečaje usposabljanja o pravu EU ali o nacionalni temi, ki je povezana s pravom EU ali vključuje čezmejne elemente. V ta namen bo moral zainteresirani izvajalec usposabljanja najprej izvesti postopek registracije, ki bo tukaj pravočasno opisan.

Seznam izvajalcev usposabljanja:

  • Evropska mreža institucij za izobraževanje v pravosodju (EJTN)
  • Akademija za evropsko pravo (ERA)
  • Evropski inštitut za javno upravo (EIPA)
  • Evropski univerzitetni inštitut (EUI)
Zadnja posodobitev: 09/11/2020

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.