Európai végrehajtható okirat

Bulgária

Tartalomszolgáltató:
Bulgária

1. Kijavítási és visszavonási eljárás (10. cikk (2) bekezdése)

Az ügy vizsgálatát követően az elsőfokú bíróság a nem vitatott követelésekre vonatkozó európai végrehajtható okiratra vonatkozó tanúsítványt kijavíthatja vagy visszavonhatja (a polgári perrendtartás 619. cikkének (4) bekezdése).

2. Felülvizsgálati eljárások (19. cikk (1) bekezdése)

Az adós a rendelet 19. cikke alapján az érintett határozat felülvizsgálata iránti kérelmet nyújthat be a legfelsőbb semmítőszékhez. A bíróság a kérelmet a polgári perrendtartás „A jogerős határozatok visszavonása” című 24. fejezetének rendelkezéseivel összhangban bírálja el.

3. Használható nyelvek (20. cikk (2) bekezdésének c) pontja)

A Bolgár Köztársaság a bolgár nyelvet jelöli ki.

4. Közokiratok hitelesítésére kijelölt hatóságok (25. cikk)

Az a bíróság jár el illetékes hatóságként, amelynek illetékességi területén az okiratot kiállították (a polgári perrendtartás 619. cikkének (1) bekezdése).

Utolsó frissítés: 27/10/2021

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.